Filming Location: Ending Scene of Shinigami-kun Dorama

Yeah! Starting this month, we have special posts about filming locations. Didn’t we tell you that we are very dedicated Arashi’s fangirls? We tried our best to search, find, visit, and reenact the scenes of Arashi’s doramas/movies/shows. In addition to our 5-rainbow-colored boys, we also have our ultimate bias, Ikuta Toma, and other JE units/talents and Japanese idols. We are bringing them here for you!

Wait, for those who are not Japanese idols’ fans, you can still enjoy our posts because the places are surprisingly interesting! They are not popular among tourists, so limited info and reviews are available there. By reading our posts, we hope you find useful information about those hidden gems in Japan 😉

Let’s start with a dorama called Shinigami-kun. If you’re an Arashi’s fan or a J-dorama freak, you must be familiar with it. TV Asahi aired it on April-June last year. Among the 9 episodes it has, we found that the last one captured the most memorable scene. Yes, the ending scene! (don’t worry, this is not a spoiler)

The place called Mizuno Hiroba Park. To go there, you just have to walk straight from Kokusai-tenjijo-seimon station until you see these views:

shinigamikun_1

Follow the pathway, turn right after that round monument, walk a bit more.. and you’ll be at the location where Ohno-kun was fishing and the stairs where the camera was filming from.

shngm_4 (1)

Make sure to spent a couple of minutes here to feel the breeze and enjoy the scenery. They said this park is famous for its sunset and night scenes. Too bad, time didn’t allow us to experience that 😢

Interestingly, this park is about 20 minutes away from Fuji TV. You can see its square building on the right-hand side of the wheel on the third picture. Isn’t it perfect for fangirling trip? Just climb those stairs, cross the super wide bridge, pass the Tokyo Teleport Station, and you know what to follow after that. Enjoy!

shngm_4

What: Ending Scene of Shinigami-kun at Mizuno Hiroba Park
Where: 1, 2 Aomi. 3 Ariake Koto-ku, Tokyo [map]
How to go: Private Line Yurikamome from Toyosu (U16) to Kokusai-tenjijo-seimon station (U11); or Private Line Rinkai from Shin-kiba or Oosaki to Tokyo Teleport Station
How much: free, just pay for the train fare [Yurikamome Line] [Rinkai Line]


Versi Bahasa Indonesia

Yeah! Mulai bulan ini kami punya postingan spesial tentang lokasi suting. Udah tau kan kalau kami adalah fans Arashi yang sangat berdedikasi? Kami niat banget nyari, nemu, datengin, sampai ngikutin akting di scene dorama/film/show Arashi. Ga cuma mereka, kita juga masukin idola sejati kami, Ikuta Toma, dan unit/talent JE serta idol Jepang lainnya. Kami menghadirkannya untuk kalian di sini!

Tenang, buat kalian yang bukan penggemar idol Jepang, kalian tetap bisa baca postingan macem ini kok, karena tempat-tempatnya ternyata menarik! Tempat-tempat ini ga terkenal di kalangan turis, makanya info mereka sedikit banget. Nah, mudah-mudahan dengan baca postingan kami, kalian jadi bisa eksplor mutiara tersembunyi di Jepang 😉

Mari mulai dengan sebuah dorama berjudul Shinigami-kun. Kalau kalian fansnya Arashi atau penggila dorama Jepang pasti tau dorama yang tayang di TV Asahi bulan April-Juni tahun lalu ini. Dari 9 episodenya, kami rasa di episode terakhir ada scene yang memorable, yaitu scene paling terakhirnya (lihat video di atas). Santai, bukan spoiler kok.

Nama tempatnya Mizuno Hiroba Park. Tinggal lurus aja dari stasiun Kokusai-tenjijo-seimon. Ikuti jalanan bertekel coklat kemerahan yang menurun lalu belok kanan setelah monumen bundar. Setelah belok, jalan lagi dikit sampai nemu area yang agak menonjol. Nah, disitulah tempat Ohno-kun mancing. Dibelakangnya ada deretan tangga yang menyerupai arena tanding gladiator 😀

Udah sampai sana, sempetin santai sebentar menikmati sejuknya angin dekat laut dan indahnya pemandangan Odaiba. Yuhu, diseberang sana udah Odaiba loh. Gedung Fuji TV keliatan, dan ternyata memang sekitar 20 menit jalan kaki ke sana. Tinggal naik tangga tadi, jalan di atas jembatan khusus pejalan kaki yang lebaaaar banget, lewatin stasiun Tokyo Teleport, terus tinggal ikuti jalur berikutnya menuju Fuji TV. Pas banget kan buat fangirling? Enjoy!

3 thoughts on “Filming Location: Ending Scene of Shinigami-kun Dorama

  1. fitri says:

    Saya juga fans Arashi loh~ dan suka banget sama Ohno-kun<33
    Wah~ ternyata tempatnya sama persis yang ada di drama Shinigami-kun. Dan cocok buat wisata jalan-jalan terutama yang sekalian fangirling-an Arashi. Lokasinya juga ga terlalu jauh juga ke Fuji TVnya. Lumayan, jalan-jalan ambil foto sana sini buat kenang-kenangan kalo nanti saya pergi ke Jepang. hehe #IYgiveaway

    Like

    • Intergalactic Yeah! says:

      Whey.. toss dulu ah sesama Arashian!
      Kita punya beberapa artikel lagi loh tentang lokasi suting Arashi, cocok buat fangirling. Ditunggu ya..

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s