Filming Location: Yume no Ohashi

To be honest, we found this filming location by chance. We just left Mizuno Hiroba Park and heading to Fuji TV when I realized the bridge we crossed on looks familiar. Then it hit me, this must be filming location for Anna-san no Omame when Riri and Kyutaro switched their body. And boy I was right! The scene was memorable and I love that particular episode so much. FYI, I’m fan of Becky. She is entertainment genius! The fact that she is fans of SMAP adds billion extra points.

Scene from Anna-san no Omame episode 6 which taken place on Yume no Ohashi

Scene from Anna-san no Omame episode 6 which taken place on Yume no Ohashi

Anyway, this bridge called Yume no Ohashi (夢の大橋) or The Great Bridge of Dream. Such a grand name, right? So I googled a little bit about this bridge, turn out it is the widest pedestrian bridge in Japan with 60 meters wide walkway! The reason why they made the bridge so wide is in case of emergency it would allow a two lane emergency vehicle highway. Yep, as expected from Japan, always thinking further ahead. The bridge is 360 m long which is part of the Center Promenade connecting Tokyo Big Sight (where Comiket is held) to Odaiba in the Rinkai Fukutoshin area.

SONY DSC

Look how wide this bridge is!

It’s used not only for crossing but also to holding events…. and of course filming location. There are probably more than 20 doramas shot their scene on this bridge, including Takuya Kimura’s “I am Home”. It’s even listed as a “hidden” date spot as you can see from the pics, there are barely people cross this bridge.

Considering how often it’s used as filming location, maybe next time you are lucky to see your favorite actor/actress shot their dorama/movie here.

What: Yume no Ohashi; shooting location for Anna-san no Omame, I am Home, etc
Where: 1-chome Aomi. Koto-ku, Tokyo [map]
How to go: Private Line Yurikamome from Toyosu (U16) to Kokusai-tenjijo-seimon station (U11); or Private Line Rinkai from Shin-kiba or Oosaki to Tokyo Teleport Station
How much: free, just pay for the train fare [Yurikamome Line] [Rinkai Line]

—————————————————————————————————————————–

Lokasi syuting yang akan dibahas kali ini sejujurnya ditemukan secara ga sengaja. Saat kami meninggalkan lokasi ending scene Shinigami-kun di Mizuno Hiroba Park menuju Fuji TV, kami melewati jembatan ini dan saya merasa melihat pemandangan yang familiar. Pasti deh ini lokasi syutingnya Anna-san no Omame yang episode Riri dan Kyutaro tukeran tubuh! Dan ternyata benar! Episode itu tuh melekat banget di ingatan karena kocak gila! Yang belum pernah nonton Anna-san no Omame, harus kuat mental deh nontonnya ngeliat kelakuan Riri yang diperankan Becky, sumpah picabokeun (nyebelin -red) abis! Oh iya, saya ini ngefans berat sama Becky. Dia itu entertainment jenius! Apalagi ternyata Becky tuh fans-nya SMAP, aku semakin sukaaaa….

Jembatan ini namanya Yume no Ohashi atau The Great Bridge of Dream. Eh buset… namanya keren amat bang? Selidik punya selidik, jembatan ini merupakan jembatan pedestrian terlebar se-Jepang dengan lebar 60 meter! Alasan kenapa dibangun sampai selebar itu tuh supaya dalam keadaan darurat bisa dilewatin dua jalur mobil. Sasuga Jepang…. mikirnya jauh ke depan! Dengan panjang 360 meter, jembatan ini menghubungkan antara Tokyo Big Sight (itu lho… tempat diselengarainnya Comiket) dan Odaiba area Rinkai Fukutoshin.

Selain untuk nyebrang (ya iyalah, nama pun jembatan….), jembatan ini suka dipakai untuk menggelar berbagai event dan pastinya sebagai lokasi syuting. Ada lebih dari 20 dorama yang pernah syuting di sini, termasuk dorama-nya Takuya Kimura yang “I am Home”. Ga cuma itu aja, jembatan ini terdaftar sebagai spot pacaran “tersembunyi” (iya pake kutip, lha wong ruang terbuka gitu ga ada semak-semak buat sembunyi) lantaran jarang banget orang ngelewatin jembatan ini.

"hidden" dating spot

jembatannya sepi banget makanya cocok buat jadi tempat pacaran

Mengingat tempat ini sering banget jadi lokasi syuting, siapa tahu lain waktu kamu beruntung bisa liat aktor/aktris favorit kamu lagi syuting di sini!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s