Filming Location: Saigo no Yakusoku – Hill of Promise

Back in 2010, Arashi stared together in Fuji TV ‘s drama SP titled “Saigo no Yakusoku”. Of course we had to visit their filming location for the “hill of promise” scene. The real one actually called Yuuhi no Oka (hill of sunset) which is located in Sakuragaoka Park, Tama, Tokyo. It’s pretty tricky to go to this location. After getting lost several times (as usual), here we are sharing the easiest way to get there.

SONY DSC

We started our journey from Shinjuku station (KO-01) to Seiseki-Sakuragaoka station (KO-27) by taking the Keio Line toward Keio-Hachiouji station or Takaosanguchi station. You should be careful as there are 6 types of train running on this route. Please make sure you board on the correct train and take the rapid one (indicated with red or orange line) to make things less complicated.

Once you arrived at Seiseki-sakuragaoka station, then walk into the nearby bus stop and take bus “sakura 06” (桜06) toward Nagayama station. Please take off at Kinenkan-mae (記念館前) bus stop (approx. 6 stops). Then soon you will see an entry to a park, BUT don’t walk into it because the hill is located on different area. Instead, take the  small path on the right.

you can find this map at the entry of the park. take a moment to locate where you are.

you can find this map at the entry of the park. take a moment to locate where you are. click the picture to enlarge

the small path

the small path

 

After walk for awhile, you will find a wooden pathway, which mean you’re in the right direction.  Walk a bit more then you’ll finally see an entry.

wooden path. becarefully it's slippery.

wooden path. be carefull it’s slippery.

entry to Yuuhi no Oka

entry to Yuuhi no Oka

Climb the small hill, there you will see a familiar gazebo…..

saigo no yakusoku_8

…. then of course the Yuuhi no Oka stone!

saigo no yakusoku_9

We took a moment to reenact some of the scene 😉

Despite its name, you actually can’t see the sunset as this place facing to the east. You have to go to different part of the park to watch sunset. Anyway, the scenery seen from Yuuhi no Oka is absolutely stunning! It must be prettier at night when you can see the city light. When we arrived there, there was a lovely old lady enjoying the scenery. We had a little chat with her. She really surprised how we’re able to find this place. Well…. with the Arashi power we guess? Hahaha.

We hope this guide clear enough for you to visit the location easily.

What: Yuuhi no Oka, filming location for the ending scene (hill of promise) of Saigo no Yakusoku
Where: Sakuragaoka Park, Tama, Tokyo [map]
How to go: Keio Line from Shinjuku Station (KO-01) to Seiseki-Sakuragaoka station (KO-27), then take “sakura 06” (桜06) from Seiseki-sakuragaoka station toward Nagayama station, stop at Kinenkan-mae (記念館前).
How much: free entrance; train fare ¥320 (from Shinjuku station); bus fare ¥220

—————————————————————————————————————–

Sebagai fans Arashi, kayaknya ga mungkin kalau belum nonton “Saigo no Yakusoku”. Jarang-jarang kan mereka sekaligus berlima tampil dalam dorama/movie yang sama. Nah, makanya kami pun ngebet banget pengen ke lokasi syuting-nya, terutama yang pas adegan akhir. Kalau dalam dorama-nya sih nama tempatnya “Yakusoku no Oka” (hill of promise) tapi nama sebenarnya adalah “Yuuhi no oka” (hill of sunset) yang terletak di taman Sakuragaoka, Tama city, Tokyo. Setelah nyasar-nyasar entah berapa kali banyaknya, akhirnya kami bisa juga sampai ke sana.

Untuk bisa ke sana, patokan awalnya adalah stasiun Shinjuku. Lalu naik Keio Line yang menuju stasiun Keio-Hachiouji atau stasiun Takaosanguchi, turunnya di stasiun Seiseki-Sakuragaoka. Tolong banget pastikan kamu ga salah naik kereta, karena jalur ini rada ngebingungin. Paling ngga ada 6 tipe kereta dengan 3 tujuan stasiun akhir di jalur ini. Ambil jenis kereta yang rapid (ada tanda warna merah atau oranye) supaya ga perlu berhenti di setiap stasiun.

saigo no yakusoku_1

peta jalur Keio Line

Begitu nyampe stasiun Seiseki-Sakuragaoka, jalanlah menuju halte terdekat untuk naik bis “sakura 06” (桜06) menuju stasiun Nagayama. Turunlah di halte Kinenkan-mae (記念館前), sekitar 6 stop. Nah, supaya bisa turun, menjelang halte tujuan jangan lupa mencet tombol yang ada di deket jendela biar sopirnya berhenti. Karena kalau kamu ga pencet (dan di halte tujuan ga ada orang yang naik), bis ga akan berhenti. Bayar bis-nya pas kalian turun karena disesuaikan dengan jarak.

saigo no yakusoku_2

jangan lupa dipencet tombolnya supaya bis-nya berhenti di halte yang kita tuju

Ga jauh dari halte, persis di pertigaan, kalian akan melihat ada gerbang masuk taman (bukan gerbang juga sih, tapi keliatan kayak jalur masuk). Eitsss…. tapi bukan gerbang  yang itu jalan masuk menuju “Yuuhi no Oka”. Kita masih harus jalan lagi kira-kira 5-7 menit. Dari gerbang itu, ambil jalan kecil ke kanan dan ikuti jalan tersebut. Kalau melihat ada semacam jembatan kayu, berati sudah di jalur yang benar. Jalan sedikit lagi kamu akan melihat gerbang menuju Yuuhi no Oka. Pertama-tama yang tampak adalah gazebo, jalan nanjak sedikit, baru deh nyampe di Yuuhi no Oka. Ribet ya? Emang! Makanya kami nyasar….. Manapun awalnya kami berhenti di halte yang salah, jadi jalannya jauuuuuuuhhhhh banget!

Nah, semoga dengan adanya panduan ini, kalian ga akan nyasar kayak kami ya 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s